RecentToys - Planets - een breinbreker voor beginners!

Een echte brain teaser oftwel breinbreker voor jonge kinderen vanaf 3 tot 4 jaar. Draai aan de planeten en zorg dat de kleuren gelijk zijn per kant. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden! Train je doorzettingsvermogen, focus, fijne motoriek, ruimtelijk den

Lees meer...
Aantal: 12

Brain Teasers, oftewel breinbrekers

De Planets Puzzel van RecentToys is een echte breinbreker voor jonge kinderen rond de 4 jaar. De Planets Puzzel bestaat uit een frame met daarin bollen met verschillende kleuren. Draai aan de bollen en los de puzzel op door per zijde de bollen dezelfde kleur te laten tonen. Wees er trots op dat je de puzzel hebt opgelost!

Voordelen van breinbrekers

Je brein is als een spier en heeft prikkels nodig om in vorm te blijven. Je prikkelt je brein uit door uitdagende activiteiten te doen, zoals het spelen met breinbrekers. Met breinbrekers en puzzels train je doorzettingsvermogen, focus, fijne motoriek, ruimtelijk denken en je logica. Je gaat nadenken over welke strategie of aanpak je gaat volgen en soms moet je wat uitrekenen. Spelen met breinbrekers en puzzels kan je zien als hersengymnastiek!

De korte termijn voordelen van het oplossen van puzzels zijn eenvoudig te herkennen: het is leuk en je voelt je trots en tevreden als je de puzzel of breinbreker hebt opgelost. 

Echter, de lange termijn voordelen door een leven lang te puzzelen en met breinbrekers te spelen, zijn nog veel groter! Als je op reguliere basis puzzelt of met breinbrekers speelt, is bewezen dat:

  • Je brein sneller en effectiever werkt;
  • Je geheugen verbetert;
  • Je concentratie verbetert.

En dit zijn voordelen waar je een leven lang plezier van hebt! Bovendien: jong geleerd is oud gedaan!

Voordelen voor ouders zijn er ook: deze handzame puzzels en breinbrekers zorgen voor urenlang stil speelplezier en geconcentreerde kinderen. Heerlijk voor op de achterbank van de auto tijdens een lange vakantie rit! Of lekker spelen in de tent of caravan tijdens een regenachtige dag.

 

Zoals bij elke training, is variatie het sleutelwoord. Ook met het prikkelen van je brein of trainen van je geheugen is het belangrijk om te variëren. Dus laat je wiskundeknobbel zien met IcoSoKu of met Braindice. Train je ruimtelijk inzicht met Planets of de Brainstring Advanced. En prikkel je brein helemaal met de GearCube!

 

Welke breinbreker voor jou?

Je bent nooit te jong om met een puzzel of breinbreker te spelen. De Kleine Ingenieur heeft al puzzels en breinbrekers voor kinderen van 4 jaar en ouder. Bovendien kan je veel breinbrekers ook iets "makkelijker" maken. Door bijvoorbeeld de Brainstring Advanced maar een heel klein beetje in de knoop je leggen. Voor jonge kinderen is het een enorme boost voor hun zelfvertrouwen als ze een breinbreker of puzzel op weten te lossen. Kortom: een breinbreker of puzzel is een geweldig cadeau voor kinderen én volwassenen!

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »