Over ons

Herken je dit...

 

Daar sta je dan, in een gangpad van een grote speelgoed winkelketen. Je wil een cadeautje uitkiezen voor een kind, maar komt er niet helemaal uit. Het is moeilijk iets echt leuks en origineels te kiezen... de meeste producten zijn bedrukt met commerciële afbeeldingen of zijn van bedenkelijke kwaliteit. Kortom: eigenlijk heel veel "junk-toys"... plastic spul dat veel te snel stuk gaat, niet te repareren is en kinderen maar weinig uitdaagt, laat staan iets leert. Je vraagt je af...

"Wat is nou een geschikt, origineel cadeau?"
"Welk speelgoed daagt op een leuke manier uit om iets nieuws te leren?"
"Waar wordt langere tijd mee gespeeld, of kan zelfs meerdere rondes mee?"

 

De Kleine Ingenieur zoekt het voor je uit!

De Kleine Ingenieur is een webshop met leerzaam, kwalitatief speelgoed voor kinderen van 4 jaar en ouder. Speelgoed dat kinderen op een leuke manier uitdaagt om op onderzoek uit te gaan of iets nieuws te leren. Speelgoed dat kinderen helpt iets bijzonders te maken en creativiteit stimuleert. En speelgoed dat helemaal hoort in de 21e eeuw omdat het kinderen vaardigheden bijbrengt die ze nodig hebben in deze tijd, zoals: creatief denken, probleem oplossen, samenwerken en "computational thinking". Bij dit laatste moet je bijvoorbeeld denken aan het leren van de basisvaardigheden voor programmeren. 

Veel van het speelgoed wordt ook wel "STEM-toys" genoemd. STEM staat voor "Science, Technology, Engineering and Maths". Daarnaast heeft De Kleine Ingenieur ook veel speelgoed om de natuur te ontdekken of lekker actief buiten te spelen.

Kortom, allemaal speelgoed passend bij de juiste leeftijd en interesses!

 

Waarom De Kleine Ingenieur?

Techniek en wetenschap is overal om ons heen en lijkt vaak heel ingewikkeld. Maar als je als kind speels en met veel fun met het thema in aanraking komt, blijft je ook op latere leeftijd nieuwsgierig en onderzoekend! En dat is waar De Kleine Ingenieur haar steentje aan wil bijdragen!

Wij helpen ouders en iedereen die vaak kids om zich heen heeft om slim speelgoed uit te zoeken en interessante, leerzame activiteiten te doen. Kortom: leerzaam en educatief, met het FUN-aspect centraal! 

 

Missie

De Kleine Ingenieur heeft als missie om te laten zien dat techniek en wetenschap vooral leuk is en niet per se moeilijk of saai. We willen kinderen op een zo jong mogelijke leeftijd laten ervaren wat er zo leuk is aan techniek en wetenschap, zodat ze er ook op latere leeftijd geïnteresseerd in blijven.

 

 

 

"   In ieder kind schuilt een ingenieur!  

Maak hem wakker!   "

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »