RecentToys - Gear Cube - een echte breinbreker!

Een echte brain teaser oftwel breinbreker! De Gear Cube - 3D puzzel is een blok vol kleuren en raderen. Een inventief mechanisme zorgt er voor dat alles draait, als jij het blok draait. Ga er voor! Train je doorzettingsvermogen, logica, focus, fijne moto

Lees meer...
Aantal: 18

Brain Teasers, oftewel breinbrekers

De Gear Cube - 3D puzzel van RecentToys is een echte breinbreker die je volledig uitdaagt! De Gear Cube is een nieuw concept binnen de kubus puzzels. Het bestaat uit allemaal kleuren en raderen die draaien als jij de onderdelen van de kubus draait. Een fantastisch ontwerp!

Je speelt het spel als volgt:

Stap 1: Laat je broertje, zusje, vriendje of wie dan ook de kubus willekeurig door elkaar draaien;

Stap 2: Los de puzzel op door al draaiend alle vlakken weer compleet in één kleur te krijgen.

Je bent er even mee bezig, maar dit gaat je lukken! Laat hem rondgaan langs al je familieleden! Hou bijvoorbeeld de tijd bij en kijk of te steeds sneller wordt in het oplossen van de Gear Cube!

 

Voordelen van breinbrekers

Je brein is als een spier en heeft prikkels nodig om in vorm te blijven. Je prikkelt je brein uit door uitdagende activiteiten te doen, zoals het spelen met breinbrekers of ander educatief speelgoed. Met breinbrekers en puzzels train je doorzettingsvermogen, focus, fijne motoriek, ruimtelijk denken en je logica. Je gaat nadenken over welke strategie of aanpak je gaat volgen en soms moet je wat uitrekenen. Spelen met breinbrekers en puzzels kan je zien als hersengymnastiek!

De korte termijn voordelen van het oplossen van puzzels zijn eenvoudig te herkennen: het is leuk en je voelt je trots en tevreden als je de puzzel of breinbreker hebt opgelost. 

Echter, de lange termijn voordelen door een leven lang te puzzelen en met breinbrekers te spelen, zijn nog veel groter! Als je op reguliere basis puzzelt of met breinbrekers speelt, is bewezen dat:

  • Je brein sneller en effectiever werkt;
  • Je geheugen verbetert;
  • Je concentratie verbetert.

En dit zijn voordelen waar je een leven lang plezier van hebt! Bovendien: jong geleerd is oud gedaan!

Voordelen voor ouders zijn er ook: deze handzame puzzels en breinbrekers zorgen voor urenlang stil speelplezier en geconcentreerde kinderen. Heerlijk voor op de achterbank van de auto tijdens een lange vakantie rit! Of lekker spelen in de tent of caravan tijdens een regenachtige dag.

 

Zoals bij elke training, is variatie het sleutelwoord. Ook met het prikkelen van je brein of trainen van je geheugen is het belangrijk om te variëren. Dus laat je wiskundeknobbel zien met IcoSoKu of met Braindice. Train je ruimtelijk inzicht met Planets of de Brainstring Advanced. En prikkel je brein helemaal met de GearCube!

 

Welke breinbreker voor jou?

Je bent nooit te jong om met een puzzel of breinbreker te spelen. De Kleine Ingenieur heeft al puzzels en breinbrekers voor kinderen van 4 jaar en ouder. Bovendien kan je veel breinbrekers ook iets "makkelijker" maken. Door bijvoorbeeld bij de Gear Cube eerst één kleurvlak op te lossen. Voor jonge kinderen is het een enorme boost voor hun zelfvertrouwen als ze een breinbreker of puzzel op weten te lossen. Kortom: een breinbreker of puzzel is een geweldig cadeau voor kinderen én volwassenen!

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »